Bekeuringen

Volledig te voorkomen maar als je veel op de weg zit zul je er ongetwijfeld wel eens mee te maken krijgen; bekeuringen. Boetes voor snelheidsovertredingen, door rood rijden, zonder gordel rijden, foutief parkeren, rijden met de telefoon in de hand enzovoorts. De bedragen variëren van een paar tientjes tot een paar honderd euro. Zonde van het geld en helaas voor u is dit één van de weinige autokosten die we bij Munsterhuis Lease niet vergoeden. Wel verzorgen we de afwikkelingen hiervan.

Verwerking van bekeuringen

In de basis kunnen we de bekeuringen op twee manieren verwerken.

We kunnen de bekeuring alvast voor u betalen en vervolgens de kosten aan u doorbelasten. Het voordeel hiervan is dat dat u zelf de boete niet hoeft te verwerken in uw financiële administratie en dat u er zeker van bent dat de boete op tijd betaald wordt.

De andere mogelijkheid is dat we de bekeuringen één op één doorsturen naar het bedrijf of naar de berijder. Het voordeel van doorsturen naar de berijder is dat het bedrijf verder niets met de berijder hoeft te verrekenen. Het nadeel is dat er de mogelijkheid bestaat dat de bekeuring niet op tijd betaald wordt en dat er een aanmaning volgt. Om de tweede aanmaning te voorkomen wordt een aanmaning altijd direct door ons betaald en vervolgens aan het bedrijf doorbelast.

Parkeerboetes zullen wij altijd alvast voor u betalen, omdat hier de betalingstermijn dusdanig te kort is dat het doorsturen bijna altijd resulteert in aanmaningen.

Dubbel betaald

Het kan wel eens voorkomen dat de bekeuring zowel door ons als door de berijder of het bedrijf betaald wordt. Dit komt vooral voor wanneer de begeleidende brief van ons niet goed gelezen wordt of wanneer de berijder de boete al betaald aan de hand van het bekende papiertje achter de ruitenwisser.

Hoe dan ook, wanneer het CJIB of de betreffende Gemeente twee keer geld ontvangen voor dezelfde bekeuring, dan zullen zij automatisch de twee betaling terugstorten. Dit kan overigens wel enkele weken duren. Indien de tweede betaling door ons gedaan is, zullen wij het geld terugontvangen en wanneer wij deze ook al bij de klant in rekening gebracht hebben zullen wij het weer crediteren.

Bezwaar maken

Als de bekeuring niet terecht is, dan kun je uiteraard bezwaar maken. De procedure staat vermeld op de bekeuring die wij altijd meesturen (bij een factuur) of doorsturen. Het enige verschil is dat je bij het bezwaar moet aantonen dat de auto weliswaar van Munsterhuis Lease is maar dat jij degene bent die erin rijdt. Hiervoor kun je onze begeleidende brief gebruiken. Mocht je deze brief en/of de bekeuringen niet meer hebben, dan kun je deze altijd bij ons opvragen. Ook kun je deze downloaden in ons klantenportaal. Mocht je hier nog geen inlog van hebben, laat het ons dan weten.