Laadpaal

Heb je een storing op de laadpaal, dan is dit het snelste op te lossen door de laadpaalleverancier te bellen. Vaak staat het telefoonnummer op de laadpaal.

Met betrekking tot laadpalen en laadpassen zijn er zoveel mogelijkheden, dat dit onderwerp eigenlijk een aparte website verdiend. We zullen daarom hier enkel de hoofdlijnen aangeven. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft over laadpalen of laadpassen.

Laadpalen

Een slimme paal of een domme paal? Er zijn eigenlijk drie mogelijkheden.

Een domme laadpaal, eigenlijk niets anders dan een speciaal stopcontact (stroomkosten declareren is dan eigenlijk niet mogelijk).

Een domme laadpaal met een eigen energie meter. Met behulp van de eigen energie meter kan de berijder zien wat hij/zij laadt en daarmee deze kosten (handmatig) declareren bij de werkgever (dit kost zowel de berijder als werkgever veel tijd en is fout gevoelig).

Een slimme laadpaal. De administratie en declaraties gaan volledig automatisch, is de makkelijkste en meest overzichtelijke manier. De meeste bedrijven kiezen voor deze oplossing. Hierbij gaat alles geautomatiseerd en is er nagenoeg geen kans op fouten. Bij deze oplossing heb je als bedrijf ook alle energiekosten in één overzicht omdat zowel het publieke laden als het thuis laden met dezelfde laadpas gebeurd.

Een snelle of een langzame paal? Er zijn palen die langzaam laden en palen die sneller kunnen laden. Het type paal en de wijze van installatie bepaald uiteindelijk de snelheid waarmee de paal kan laden. Hierbij geldt over het algemeen hoe sneller hoe duurder. Een 3-fase laadpaal kan sneller laden, maar dit betekent vaak ook een verzwaring van de meterkast en dit gaat meestal ook gepaard met hogere netwerkkosten aan de netbeheerder.

Erg belangrijk hierbij is om ook te kijken naar de laadsnelheden die de auto aan kan. EV-database.nl is een website die overzichtelijk heeft gemaakt met welke laadsnelheden je kunt halen met de betreffende auto in combinatie met de diverse laadpalen.

De rol van Munsterhuis lease

Op het gebied van laadpalen kunnen wij een aantal zaken voor je betekenen:

  • We kunnen je in contact brengen met de juiste leverancier van laadpalen
  • We kunnen de factuur van de laadpaal leverancier betalen en in één keer aan het bedrijf doorbelasten
  • We kunnen de factuur van de laadpaal leverancier betalen en verwerken in het leasecontract