Actualiteiten

BEPAALT DE POSITIE VAN ONZE ORANJESPELERS HUN AUTOKEUZE?

Vanavond speelt Oranje in de Johan Cruijff ArenA tegen Oostenrijk. Zij komen in een luxe spelersbus naar het stadion. Maar waar rijden de spelers op een gewone werkdag in? Een kleine greep uit onze selectie. 

Als we kijken naar de keepers dan scoort Maarten Stekelenburg ontzettend lekker met zijn Audi RS6 Avant C8 Perfect voor gezinsuitjes en zakelijke afspraken aldus Audi. Maar met dit boodschappenwagentje heeft Maarten maar liefst 600 pk onder zich. We gaan ervan uit dat hij met een vergelijkbare kracht ons doel beschermt, dus laat die ballen maar komen! 

De verdediging

Wat onze verdedigers betreft nemen zij hun rol wel heel erg letterlijk, want Range Rover is onder deze spelers echt een favoriet. Zowel Nathan Aké als Patrick van Aanholt hebben er een aangeschaft. De luxury car van Patrick, een Overfinch Range Rover sport Autobiography ‘customized van’, spant hier de kroon met zijn 423 pk, gepersonaliseerde stoelen en natuurlijk een eigen chauffeur. 

Middenveld

Onze middenvelders zijn iets bescheidener. Zo rijdt Georginio Wijnaldum in een Audi A7 met 270 pk. Om vervolgens door onze aanvallers bijgestaan te worden met de Porsche Panamera GTS van Luuk de Jong en de Lamborghini Urus van Quincy Promes. Twee beesten van wagens met respectievelijk 338 pk en 710 pk . Snel, wendbaar en met enorme kracht. Inderdaad weer twee wagens die de posities op het veld eer aan doen. 

Aanvaller met stijl

Memphis Depay verdient een eigen alinea in dit verhaal of misschien zelfs wel een compleet eigen verhaal. Deze speler heeft een eigen wagenpark. Het is niet helemaal duidelijk welke auto’s hij momenteel nog bezit, want hij houdt van wat variatie. In elk geval is hij gespot in een Rolls-Royce Wraith die door tuner Mansory omgebouwd is van een klassieke auto naar een moderne hippe bak. Ook heeft Mansory Depay’s Mercedes AMG G63 een eigen twist gegeven. En verder is Depay gezien met een Mercedes Maybach S650 Cabriolet, een Rolls-Royce Cullinan en een Audi RS6. Allemaal auto’s met volop power en snelheid die we hopelijk in het spel van de excentrieke speler terug gaan zien.

Dit is maar een greep uit de autocollectie van Oranje. En zoals je ziet zijn dit niet de groenste keuzes, maar zeker wel de opvallendste! Maar gelukkig is daar, naast Georgino Wijnaldum met zijn betrekkelijk eenvoudige Audi A7, ook nog Stefan de Vrij. Hij rijdt in Milaan nog gewoon rond in zijn Volvo XC90. En die auto kocht hij niet zelf, het is een auto van de zaak: zijn club Internazionale heeft een sponsordeal met Volvo.