Actualiteiten

DATALEK BIJ DATA-PROVIDER RDC

Datalek bij data-provider RDC

In het nieuws zijn meerdere berichten over een datalek bij data-provider RDC verschenen. RDC levert ICT-diensten voor mobiliteitsbedrijven. Zij informeren bestuurders bijvoorbeeld wanneer de apk verloopt. RDC bevestigt dit lek op haar website en geeft aan dat het om verouderde gegevens gaat uit de periode van september 2018 tot eind januari 2019. 

Het RDC meldt dat uit de gegevens van het RDC-beveiligingslogboek blijkt dat hun systemen niet zijn gehackt. Het RDC is een onderzoek opgestart om de oorzaak en impact te achterhalen. Je leest de antwoorden op de meestgestelde vragen van RDC hier: https://www.rdc.nl/mededelingen/rdc-onderzoekt-datalek-consumenten-de-meest-gestelde-vragen-en-antwoorden-voor-consumenten/ 

Geen data van ALD Automotive verwerkt

Voor jou als leaserijder is het goed om te weten dat RDC geen persoonsdata verwerkt in opdracht van Munsterhuis Lease. Wel zijn we in contact met RDC om te achterhalen of er mogelijk impact is voor jou als leaserijder. Het kan zijn dat RDC informatie uit andere bronnen (bijv. RDW-data of importeur/dealer) heeft verkregen. Zodra daar meer informatie over bekend is, zullen we dit nieuwsbericht bijwerken met de laatste informatie.

Wij kunnen ons voorstellen dat je hier als leaserijder of fleetmanager vragen over hebt. Je kunt dan contact opnemen met de servicedesk van RDC via 020 – 644 55 53. Gaat het specifiek om een vraag aan Munsterhuis Lease, neem dan gewoon met ons contact op.