Actualiteiten

De scholen gaan weer beginnen!

De drukte in het verkeer neemt toe en dat is voor iedereen even wennen. Niet alleen voor de kinderen en jongeren in het verkeer, maar ook voor automobilisten. Hoe bereid je je als bestuurder hier het beste op voor? En hoe zorgen we ervoor dat onze jeugd veilig naar school kan? In dit artikel 6 tips. Deel deze gerust ook met klanten en leaserijders. Zo kunnen we samen zorgen voor betere verkeersveiligheid in Nederland.

1. Pas je snelheid aan
Wist je dat mensen die te hard rijden, in het verkeer voor de meeste ongevallen zorgen? Gelukkig houden de meeste bestuurders zich aan de maximumsnelheid en rijden ze langzamer als de situatie daarom vraagt. Zeker na de zomervakantie, wanneer kinderen weer naar school toegaan, is een gepaste snelheid absoluut the way to go.

2. Voorkom afleiding en rij MONO
Je hebt het vast weleens meegemaakt. Er rijdt iemand voor je en terwijl hij of zij aan het verkeer deelneemt, lijken de ogen niet op de weg gericht, maar vooral op de telefoon. Niet verstandig. Ons advies? Neem bewust deel aan het verkeer en voorkom afleiding. Ook op wegen waar je geen schoolgaande kinderen tegenkomt…

3. Vermijd schoolzones
Rond het openen en sluiten van de scholen is het vaak extra druk in de schoolomgeving. Is een andere route mogelijk? Vermijd dan wegen langs scholen.

4. Werk vanuit huis
Door de coronamaatregelen hebben we ontdekt dat fysieke afspraken vaak niet nodig zijn. Uit onze Flitspeiling blijkt dat een combinatie van half thuis werken en half op kantoor werken door 48% van werkend Nederland ideaal wordt gevonden. Is thuiswerken een mogelijkheid? Dan is dat zeker in deze periode een mooie bijdrage aan veiliger verkeer!

5. Vertrek op tijd
Moet je toch naar je werk of een andere bestemming? Als je iets eerder van huis vertrekt heb je meer tijd om ontspannen en veilig van A naar B te komen. Ook ben je dan geduldiger naar je medeweggebruikers – waaronder scholieren – toe. 

6. Pak de fiets
Is het niet per se nodig om met de auto op pad te gaan? Dan is het een idee om –  net als veel kinderen en scholieren – op de fiets te stappen in deze periode. Minder gemotoriseerd verkeer en nog gezond ook.