Actualiteiten

EEN ONGELUK ZIT IN EEN KLEIN HOEKJE

Dat geldt natuurlijk ook voor ongelukken in het verkeer! De meeste ongelukken lopen gelukkig met een sisser af en gaan alleen gepaard met schade aan de auto. 

Dat neemt niet weg dat het enorm vervelend is als het je overkomt. Veel administratieve rompslomp en een paar dagen je auto kwijt zijn voor reparatie, daar heeft niemand zin in. Maar, als je dacht dat je de enige bent die dit wel eens overkomen is? Niets is minder waar. 

Bij Munsterhuis Lease doen we er alles aan om onze leaserijders rijdend te houden. En soms is daar dus wat extra hulp bij nodig. Wist je dat er vorig jaar onder meer:
–    374 keer een vervangende auto ingezet is;
–    2 motoren vervangen moesten worden;
–    195 batterijtjes van sleutels vervangen zijn;
–    121 banden gerepareerd zijn;
–    58 ruitschades verwerkt zijn;
–    3 auto’s total loss verklaard zijn;
–    en de ANWB 117 keer onze leaserijders weer op weg heeft geholpen?

Dus zo zie je maar. Het is vervelend, maar gelukkig kunnen we samen veel weer oplossen. Weet je ook precies wat je moet doen wanneer je betrokken bent bij een ongeluk waar een andere partij bij betrokken is? Hieronder ook nog een paar tips om zo snel en veilig mogelijk weer verder te kunnen. 

Vind een veilige plek

Heb je een ongeluk waar ook een andere auto bij betrokken is? Dan zit de schrik er waarschijnlijk goed in. Haal een paar keer diep adem en probeer kalm te blijven. Schade is heel vervelend maar daarom ben je verzekerd. Het belangrijkste is dat er geen gewonden zijn! Is iedereen ok, zorg dan dat je een plek vindt waar het schadeformulier veilig ingevuld kan worden. Dus blijf niet langs de (snel)weg staan waar verkeer voorbij raast. 

Schadeformulier

Het schadeformulier is belangrijk om goed in te vullen wanneer er twee of meer partijen betrokken zijn bij het ongeval. Alleen zo kan de schade- en schuldafhandeling correct verlopen. Indien het mogelijk is, neem dan voor de zekerheid ook nog een paar foto’s van de situatie. Het kan nooit kwaad om extra ‘bewijsmateriaal’ achter de hand te hebben. Let er ook goed op dat de handtekeningen van alle betrokken partijen op de voorkant van het formulier staan. Zo is het document rechtsgeldig en officieel. 

Schadeformulieren zijn via de MyMynsterhuisLease te downloaden en te printen. Ook kun je via de MyMunsterhuisLease een kopie of foto van het ingevulde schadeformulier uploaden. Nu kan het natuurlijk altijd gebeuren dat je geen papieren schadeformulier bij de hand hebt. Geen paniek, dan kun je ook gebruikmaken van de app van mobielschademelden.nl. 

Wel of niet politie bellen?

De politie heeft het druk genoeg dus wanneer je er met de tegenpartij in goed overleg uit kunt komen is dat fijn. Toch zijn er situaties waarin het wel aan te raden is de politie in te schakelen. Bijvoorbeeld wanneer je het niet eens bent met de andere partij over wie de schuldige is van het ongeval, als je vermoedt dat er drank of drugs in het spel is, bij lichamelijk letsel of wanneer je er niet zeker van bent of de andere partij juist verzekerd is. Bel +31 74 303 20 20 voor overleg met ons zodat wij je kunnen adviseren.

Auto bergen

Is de schade zo erg dat je niet verder kunt, dan moet de auto door een berger opgehaald worden. Afhankelijk van je leasecontract heb je de mogelijkheid om een vervangende auto te krijgen. Ook hierin kunnen we je helpen en je precies vertellen wat de opties zijn om zo snel mogelijk weer op weg te kunnen.

Repareren

Tot slot, let altijd op met het repareren van je auto bij welk garagebedrijf je dit onderbrengt. Wij werke met vaste servicepartners die direct met de verzekeraar in contact staan. Zo word je als leaserijder ontzorgd en kom je achteraf ook niet voor onaangename financiële verrassingen te staan.

Huisarts

Heb je een flink ongeluk gehad maar verder geen lichamelijke klachten? Dan adviseren wij je alsnog om even een bezoek aan de huisarts te brengen. Dan weet je zeker of alles lichamelijk in orde is.

MyMunsterhuisLease

Heb je nog geen inlog voor MyMunsterhuisLease of weet je het niet zeker. Probeer dan eerst in te loggen met jouw e-mailadres en geef aan dat je het wachtwoord vergeten bent. Mocht je toch geen aaccount hebben, vraag deze dan aan via ons contact formulier.