Actualiteiten

Snelfietsroutes: De manier om het gebruik van e-bikes voor woon-werkverkeer te stimuleren

Een groot deel van de werknemers woont binnen 15 kilometer van de werkplek. Een mooie afstand om met een elektrische fiets of speed pedelec af te leggen. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor deze gezonde manier van reizen naar het werk. 

De overheid wil het gebruik van deze fietsen voor woon-werkverkeer een extra duwtje in de rug geven en legt daarom steeds meer snelfietspaden aan. Deze fietspaden lopen kriskras door Nederland en maken het nog gemakkelijker en vooral sneller om met de fiets naar je werk te fietsen.

Doorfietsroutes

Snelfietspaden, ook wel doorfietsroutes genoemd, zijn extra brede fietspaden die zo weinig mogelijk kruisingen, stoplichten of paaltjes hebben. Op deze routes kunnen fietsers grote afstanden afleggen in zeer korte tijd. Door de hoge snelheden die je kan behalen met een e-bike leg je over snelfietspaden binnen een half uur gemakkelijk 20 kilometer af. Deze fietspaden liggen door heel Nederland en zijn vaak tussen twee steden gepositioneerd. Zo heb je een route tussen Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Haarlem en Almere waardoor je snel tussen deze steden heen en weer fietst. Ook ligt er een snelfietspad tussen Den Haag en Leiden en tussen Deventer en Epe. Inmiddels tellen we in Nederland zo’n 300 kilometer aan doorfietsroutes.

Meer asfalt voor meer snelfietsroutes

De overheid stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van nog meer snelfietspaden. Voor 2030 zijn er concrete plannen voor de aanleg van nog eens 600 kilometer aan fietspaden. Daarnaast zijn er routes waar de mogelijkheden om de aanleg te realiseren verder voor worden onderzocht. Deze potentiële routes zijn samen goed voor nog eens 600 kilometer aan ongehinderd doortrappen. 

Via deze pagina  kun je zien waar alle fietsroutes in Nederland zich bevinden, welke fietsroutes in aanleg zijn en waar de nieuwe routes zullen komen als ze goedgekeurd worden. Dus wil je de files vermijden en op een gezonde en duurzame manier naar je werk? Excuses om niet op de fiets te stappen worden op deze manier steeds schaarser. Goede ontwikkeling, vinden wij!

Ook in Twente!

Ook in Twente hebben we een snelfietsroute, de F35. De F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer, die loopt van Nijverdal naar de Duitse grens met zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal. Deze fietssnelweg loopt grofweg parallel aan de snelweg A35. De breedte van 4 meter, weinig kruisingen en de goede kwaliteit asfalt maakt de F35 tot een hoogwaardig, snel en voor Nederland uniek fietspad. Kijk hier voor meer informatie.

E-bike leasen?

Wil je meer weten over e-bikes leasen, neem dan contact met ons op!