Actualiteiten

Nieuwe auto en lange levertijden: dit kun je doen om toch te blijven rijden

De levertijd van een nieuwe auto was normaal gesproken gemiddeld ongeveer drie maanden. Door het wereldwijde chiptekort is dit aanzienlijk opgelopen. Het is zelfs zo ver opgelopen dat je nu al een jaar voordat je leasecontract afloopt al moet gaan beginnen met nadenken over je volgende nieuwe leaseauto, of een alternatief hiervoor. 

Hoe je de periode tussen een aflopend leasecontract en de levering van een nieuwe auto kunt overbruggen, en welke oplossingen Munsterhuis Lease hiervoor heeft, bespreken we met Erwin Zwijnenberg, Salesmanager bij Munsterhuis Lease. Hij heeft een paar overwegingen ter inspiratie onder elkaar gezet. 

1.    Huidige contract verlengen

Leaseauto’s zijn na afloop van het contract meestal nog in (zeer) goede staat omdat zij met regelmaat een servicebeurt hebben gehad en zodoende goed onderhouden zijn. Een goede en wellicht de makkelijkste oplossing is dus om nog even door te blijven rijden in de huidige leaseauto. Het is vrij eenvoudig om het lopende contract te verlengen van bijvoorbeeld 48 naar 60 maanden. Houd hierbij wel in het achterhoofd, dat je deze verlenging dan in zijn geheel moet uitrijden. Maar zeker als een nieuwe auto nog een jaar op zich laat wachten, is dit een realistische oplossing. 

2.    Flexibele shortlease 

Een oplossing die het beste biedt van twee werelden: flexibeler dan leasen, en goedkoper dan huren. Een optie die het gemakkelijk maakt om een lange levertijd te overbruggen. Via Munsterhuis Flex kan je een auto van 1 tot 24 maanden huren. Het contract is binnen de looptijd ook eenvoudig aan te passen en je wordt altijd voor het voordeligste tarief belast. Sluit je het contact af voor één maand maar blijkt het dat je de auto toch zes maanden nodig hebt of andersom? Dan is dat geen probleem, met Munsterhuis Flex kun je dit gemakkelijk aanpassen.

3.    Batch deals

Populaire modellen worden door Munsterhuis Lease vaak groter ingekocht en vooruitbesteld, zogenoemde batch deals. Dat betekent dat deze modellen meestal op voorraad zijn. Dit zijn weliswaar meer standaard geconfigureerde auto’s die geen extra opties bieden, maar deze auto’s zijn wel direct leverbaar. Dus leaserijders kunnen altijd kijken welke auto’s via de batch deals leverbaar zijn, want deze hebben vanzelfsprekend geen lange wachttijden.

4.    Occasion lease

Tot slot heb je de overweging een leaseauto een tweede leaseleven te geven. Tweedehands auto’s kunnen bij Munsterhuis Lease geleased worden via occasion lease. Dit zijn meestal voordeligere leasecontracten al vanaf twee jaar. Het voordeel van gebruikte leaseauto’s is dat ze maximaal vier jaar oud zijn en altijd goed onderhouden. Met deze duurzamere optie van leasen, omdat je niet voor nieuw gaat, krijg je de auto snel geleverd want deze is meestal al rijklaar. Je kunt zelf een occasion uitzoeken, maar ook een kijkje nemen in onze eigen voorraad.

Neem contact op

Wil je weten wat Munsterhuis Lease voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen de opties allemaal tegenover elkaar zetten en geven graag extra inzichten en persoonlijk advies.